Forum Klub Wysokich Strona Główna Klub Wysokich
Forum Klubu Wysokich
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Serek Wiejski rulezzz !
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Klub Wysokich Strona Główna -> Kuchnia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

jaka wybierzecie opcję serka?
na słodko
30%
 30%  [ 3 ]
na słono
50%
 50%  [ 5 ]
na ostro
20%
 20%  [ 2 ]
Wszystkich Głosów : 10

Autor Wiadomość
Majeństwo
Jej Wysokość Moderator
Jej Wysokość Moderator



Dołączył: 11 Gru 2005
Posty: 254
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Konstancin-Jeziorna

PostWysłany: Pią 8:58, 11 Sie 2006    Temat postu: Serek Wiejski rulezzz !

to dla tych co jak ja dnia bez niego zaczac nie mogą! ;P
ktory najbardziej lubicie? z czym? jak czesto?i o jakiej porze?
wiecie ze jest sporo przepisow z uzyciem tegoż specjalu?moze macie tez jakies wlasne? Cool


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Majeństwo dnia Pon 21:08, 28 Sie 2006, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
przyjaciel-zubra
Fanatyk
Fanatyk



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1976
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pią 11:06, 11 Sie 2006    Temat postu:

gzik najlepiej jak jest ze szczypiorkiem, sola i odrobina oleju

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Majeństwo
Jej Wysokość Moderator
Jej Wysokość Moderator



Dołączył: 11 Gru 2005
Posty: 254
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Konstancin-Jeziorna

PostWysłany: Pią 14:19, 11 Sie 2006    Temat postu:

ojoj o oleju to jeszcze nie slyszalam ;P

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
przyjaciel-zubra
Fanatyk
Fanatyk



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1976
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pią 14:58, 11 Sie 2006    Temat postu:

kilka kropelek! prawdziwy gzik to :ser bialy, smietanka, szczypiorek, cebulka, sol i odrobina oleju jadalnego! ja wole bez cebuli bo nie lubie! ale serek uwielbiam, tylko ze te kupne to maja wiecej ulepszaczy, polepszaczy, spulchniaczy i innych konserwantow niz samego sera! bo co to za nabial co ma pol roku waznosci! najlepszy bialy serek robila moja mama, a najlepiej smakowal w dzien zrobienia! pozniej z dnia na dzien coraz bardziej sie wysuszal! a mial waznosc moze z 5 dni! oczywiscie w lodowce trzymany!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pysia




Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 162
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z domu :p

PostWysłany: Sob 3:14, 12 Sie 2006    Temat postu:

z płatkami kukurydzianymi i łyżką miodu--------napewno zdrowe i sądząc po minie Pysi smaczne Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
joan185
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 642
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Leszno

PostWysłany: Sob 21:46, 12 Sie 2006    Temat postu:

Ja tam lubie serek "gzikę" ze szczypiorkiem, cebulą albo rzodkiewką. Ale moja kumpela ma swój własny oryginalny przepis na serek... posypuje serek wiejski granulowaną cytrynową herbatą Very Happy Ja jeszcze nie odważyłam się tego spróbować... Może ktoś zaryzykuje i podzieli się ze mną swoimi doznaniami???Very Happy Smile Kumpela mówi że to jest dobre....

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Golem
Skrzat
Skrzat



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 564
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 23:01, 12 Sie 2006    Temat postu:

świeży ser biały, do tego szczypior z cebulki, odrobinke śmietany i posolić do smaku.... jest też wersja na słodko: bialy ser, duzooo śmietanki naturalnej i cukier do smaku... wszystko naturalne - najlepiej smakuje u babci Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Eka




Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pon 18:52, 14 Sie 2006    Temat postu:

a ja najbardziej lubie z rzodkiewka i swiezym ogorkiem, kropla jogurtu, do tego odrobina soli ziolowej, pychotka

a na slodko wersja z zurawina, tez pychotka choc to zupelnie inne doznania smakowe


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
amelka82




Dołączył: 31 Maj 2006
Posty: 232
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków/okolice

PostWysłany: Wto 12:22, 15 Sie 2006    Temat postu:

U mnie to wygląda następująco - świeżutki serek biały, do tego szczypiorek, jogurt naturalny, duuużo pieprzu, soli i jest przepysznie Smile[/url]

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
emka




Dołączył: 03 Lip 2006
Posty: 238
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków

PostWysłany: Wto 12:06, 22 Sie 2006    Temat postu:

amelka82 napisał:
U mnie to wygląda następująco - świeżutki serek biały, do tego szczypiorek, jogurt naturalny, duuużo pieprzu, soli i jest przepysznie Smile[/url]


Mniam pychota! Popieram Cię w całej rozciągłości - śniadanie bez białego sera to dla mnie stracony posiłek Smile Tylko zamiast szczypiorku wolę zieloną cebulkę.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
SAGITTARIUS
Jego Wysokość I Vicemister Forum 2006
Jego Wysokość I Vicemister Forum 2006



Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 540
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Washington DC.

PostWysłany: Pon 4:38, 28 Sie 2006    Temat postu:

Philadelphia Cream Cheese na chrupiacym tostowanym czosnkowym pieczywie z wedzonym lososiem posypane caparami
a najlepiej smakuje w towarzystwie , wiec rzadka przyjemnosc Wink Very Happy
Iiiiii + cacao,
PS. Na zdrowie !!! Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Majeństwo
Jej Wysokość Moderator
Jej Wysokość Moderator



Dołączył: 11 Gru 2005
Posty: 254
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Konstancin-Jeziorna

PostWysłany: Pon 21:00, 28 Sie 2006    Temat postu:

SAGITTARIUS napisał:
Philadelphia Cream Cheese na chrupiacym tostowanym czosnkowym pieczywie z wedzonym lososiem posypane caparami
a najlepiej smakuje w towarzystwie , wiec rzadka przyjemnosc Wink Very Happy
Iiiiii + cacao,
PS. Na zdrowie !!! Wink


to kiedy przywozisz na sprobowanie?serka nie dostaniemy tu raczej ale po reszcie skladnikow juz widac ze musi byc pysiooooo ;D
smacznego! Cool


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
SAGITTARIUS
Jego Wysokość I Vicemister Forum 2006
Jego Wysokość I Vicemister Forum 2006



Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 540
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Washington DC.

PostWysłany: Śro 20:25, 30 Sie 2006    Temat postu:

Polski serk contra Philadelphia cream cheese brzmi b. zachecajaco Wink
pojawie sie niespodziewanie na to,
biale szalenstwo ktoregs poranka..
Wiec uwazajcie drogie dziewczyny bo nie znacie dnia i godziny... Wink
ps. pozdrawiam Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
marzena717
Jej Wysokość Moderator
Jej Wysokość Moderator



Dołączył: 07 Gru 2005
Posty: 1079
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 14:42, 07 Wrz 2006    Temat postu:

jezel serek wiejsski to tylko z miodem...

jezeli serek który sama zrobie to ze szczypiorkiem ,koperkiem ,czosnkiem,i co mi jeszcze tam do głowy przyjdzie Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
m...k
Fanatyk
Fanatyk



Dołączył: 01 Wrz 2006
Posty: 2964
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 17:13, 07 Wrz 2006    Temat postu:

serek wiejski najlepiej sam albo z jakimiś nowalijkami Very Happy szczypiorek, rzodkiewka i takie tam, ewentualnie z wędzoną rybką jako taka pasta Smile
najlepszy zaś słodki jadłem ser kozi domowej (acz nie własnej roboty) z hmmm (bo to tajemnica poliszynela) na pewno były rodzynki, olejek migdałowy albo waniliowy i jakiś dosłodzacz Very Happy istny ser z muchami Very Happy mniam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Klub Wysokich Strona Główna -> Kuchnia
Idź do strony 1, 2  Następny
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin